Γιαούρτι – Ένα ελληνικό ελιξήριο

Αυτό το γεμάτο από σώμα, γεμάτο από λιπαρά, γεμάτο από γεύση, γεμάτο ζωή, φτιαγμένο από πρόβειο γάλα, γιαούρτι, είναι ένα πραγματικά μαγικό ελιξίριο ελληνικής κατασκευής. Είναι εξαιρετικό για το δέρμα, για το στομάχι και γενικά για όλο το γαστρικό μας σύστημα, μας δίνει μια αίσθηση καθαριότητας στο στόμα και είναι ένας αληθινός διατροφικός θησαυρός.

Το λάθος που νομίζω ότι γίνεται συχνά, είναι ότι δεν διευρύνεται η ποικιλία των προϊόντων με  τα οποία το συνδυάζουμε.  Το αντιμετωπίζουμε αυστηρά ως επιδόρπια γεύση, και δοκιμάζουμε να το συνδυάσουμε με μέλι, μαρμελάδα και άλλα γλυκά προϊόντα. Όλα αυτά είναι μεν καλά, μη με παρεξηγείτε, αλλά μπορούμε να δοκιμάσουμε και μία διαφορετική λογική. Για παράδειγμα, λατρεύω ην ικανότητα που έχει το γιαούρτι να μαλακώνει και να προσαρμόζει πιο δύσκολες και δυνατές γεύσεις.

Δοκιμάστε την πιπερόριζα, το σκόρδο, το tabasco και το σέλινο, τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, το παντζάρι, και οτιδήποτε άλλο σας έρθει στο μυαλό! Και φυσικά μην ξεχάσετε να το κολακέψετε με αλάτι και πιπέρι!

Όσο για το καϊμάκι, την αγαπημένη αυτή λιχουδιά (!), μπορείτε είτε, εγωιστικά, να το φάτε από πριν, είτε να το αναμίξετε με τα υπόλοιπα υλικά και να δώσετε μία πιο αυθεντική νότα στην υφή. Απολαύστε λοιπόν, όπως μόλις έκανα και εγώ!